perjantai 4. tammikuuta 2013

Kaunis kauris

Tänään ilmestynyt uudistunut Suuri Käsityö-lehti kertoi Elle Deco-lehden valinneen Marimekon "Kaunis kauris"-kuosin vuoden 2012 parhaaksi Vuoden kangas-kategoriassa.

Asian oli uutisoinut tuoreeltaan myös Voice:

Suomiprintistä hitti maailmalla!

Koti | 29.11.2012 21:15 | Heli Lahdenranta | Luettu 4884 kertaaKuva: Marimekko
Suunnittelija Teresa Moorhouse kävi pokkaamassa palkinnon Tokiossa Japanissa, Elle Deco -lehden gaalassa.
Suomalainen design hurmaa maailmalla. Tällä kertaa parrasvaloihin on päässyt suunnittelija Teresa Moorhousen Marimekolle suunnittelema Kaunis kauris -kuosi. Moorhousen sinisävyinen kangas valittiin parhaaksi Vuoden kangas -kategoriassa japanilaisen Elle Deco -lehden toimesta.
- Oli hienoa käydä pokkaamassa palkinto 600 ihmisen edessä Tokiossa. Suurin osa tilaisuudesta pidettiin tosin japaniksi, joten siltä osin juhla meni minulta vähän ohitse, Moorhouse naurahtaa.
Kaunis kauris -kangas yhdistelee satukirjamaisia lehtiä ja puita. Lehvien takaa kurkistaa sieltä täältä ylväs kauris korvat höröllään. Sekä Marimekolle että Moorhouselle palkinto on ensimmäinen laatuaan.

Itsekin kuosiin ihastuin kesällä sen ensimmäistä kertaa nähdessäni. Mukaani tarttui raportin verran kyseistä kangasta (olikohan n. 1,1m) ja sitä sitten useamman viikon pyörittelin ja mietin sille käyttöä. Halusin sen vaatteeksi - mutta millaiseksi?  Lopulta, Easy Burda-lehteä selatessani, löysin mekon kaavan, josta saisin muokattua mieleiseni mallin.

Jätin mekosta hihat pois ja asettelin loput kaavat kankaalle. Helposti se ei käynyt, jouduin pilkkomaan kangasta erikoisesti ja esim. laittamaan jonkun kaavapalan vaakatasoon. Jouduin myös turvautumaan lisäkankaaseen, josta tein mekon/liivihameen helmaosan. Lopputulos oli kuitenkin ihan kuosille uskollinen ja sain mekosta hyvän työasun:
Mekko takaa
Mekko edestä. Kaava löytyi Burda Easy-lehdestä. Mallia muunneltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti